Home


Het doel van het 3D-Lab+ LUMC is het optimaal integreren van toegankelijke 3D technologieën in de drie pijlers van het LUMC: patiëntenzorg, (translationeel) onderzoek en onderwijs. Kennis en expertise over deze 3D technologieën wordt gecombineerd en uitgebreid binnen het 3D-Lab+ LUMC.

Patiëntenzorg


Het 3D-Lab+ neemt actief deel aan verschillende toepassingen van 3D technologie in patiëntenzorg. Hierbij ligt de nadruk op patiënt specifieke zorg door middel van 3D virtuele planning met het ontwerpen en gebruiken van navigatie strategieën en patiënt specifieke mallen en/of implantaten.

Toepassingen

Onderzoek


Naast het gebruik van 3D concepten in de klinische patiëntenzorg wordt er in het LUMC ook actief onderzoek gedaan naar nieuwe technieken die essentiële digitale chirurgie aspecten naar een hoger niveau tillen. In het LUMC zijn er bekroonde onderzoeksgroepen die het gebruik van 3D technologieën binnen de beeldgeleide chirurgie promoten.

Toepassingen

Onderwijs


Het 3D-Lab+ team is betrokken bij meerdere opleidingsprogramma’s binnen het LUMC, Bioscience campus, Leiden Universiteit en de Medical Delta.

Toepassingen